Vijf veelgestelde vragen en antwoorden


Elke man en ook de partner hoopt op een goede en langdurige erectie tijdens het vrijen. Toch kan er bij iedereen wel eens een erectiestoornis optreden. Voorbeelden zijn een penis die niet stijf wil worden, een penis die slechts korte tijd stijf is, of eentje die te slap is om een fatsoenlijke penetratie te bereiken. Als dit vaker dan gebruikelijk voorkomt, wil webwinkel 123erectiepil.nl jou helpen. Niet alleen met onze middelen, maar ook met informatieve blogs over erecties, erectiestoornissen en tips voor betere seks.

 

Hoe vaak komt het voor?

Problemen bij de erectie of een erectiestoornis komt volgens wetenschappelijk onderzoek het minst voor bij de mannen van onder de veertig, namelijk vijf procent. Bij veertigers stijgt dit percentage al tot veertien procent. Tussen de vijftig en zeventig ligt het op dertig procent, terwijl het bij zeventigplussers om bijna de helft gaat. Door schaamte en faalangst gaan er maar weinig mannen naar de huisarts.

 

Wat houdt het in?

Wat is een erectiestoornis? Daar is sprake van als de penis onvoldoende stijf is voor normaal seksueel contact met uw partner. Slapte of weinig uithoudingsvermogen van een erectie ligt helaas nog steeds wat in de taboesfeer, terwijl er op verschillende manieren wel iets aan te doen valt. Bij een erectie vullen de zwellichamen van de penis zich met bloed vanwege de opwinding. Als er te weinig testosteron in het bloed zit is er kans op een erectiestoornis. Ook zaken als leefstijl, voeding en lichaamsbeweging kunnen een rol spelen.

 

Wat kunnen de oorzaken zijn?

De oorzaken van een erectiestoornis kunnen zeer verschillend zijn. Tabak, drugs en alcohol hebben geen bevorderende werking, zeker niet in hoge mate. Dit geldt tevens voor medicijnen zoals antidepressiva. Bij de wat jongere mannen kan onzekerheid en faalangst wat sterker opspelen dan bij oudere mannen, die vaak seksueel ervarener zijn. Daarnaast kan bij de oudere man het libido of de testosteronspiegel door de leeftijd veranderd zijn.

 

Hoe helpen erectiepillen?

Bij impotentie of een erectiestoornis wordt het enzym PDH 5 niet of niet tijdig aangeemaakt door het lichaam. Meestal bevatten erectiepillen een PDH 5-remmend middel, die kan zorgen voor meer ontspanning en een hogere bloedopname in de penis. De erectiepillen zijn dus in feite een hulpmiddel, geen oplossing.

 

Wat kan een man er zelf aan doen?

Net als uw hersens kunt u ook uw penis in een betere conditie krijgen. Roken kan zorgen voor minder elasticiteit en zelfs groeistoornissen van de penis. Een andere ‘lustkiller’ is overgewicht of obesitas. Als je wat meer kilo’s hebt, is het lastiger om gemakkelijk bloed naar de penis te laten stromen. Zorg dus voor voldoende beweging en gezonde voeding. Ook essentieel voor een goede erectie is voldoende nachtrust en weinig stress. Zelfs gapen helpt voor de ontspanning en bloedcirculatie, of ontspanningstechnieken als bijvoorbeeld yoga. Tot slot zijn er natuurlijk erectiepillen. Deze zijn tegenwoordig van steeds betere kwaliteit. Helaas zijn er ook neppillen of slechte pillen, maar die vind je niet bij een erkende en gerenommeerde online aanbieder als 123erectiepil.nl.

 


» Ga terug naar het overzicht