Symptomen van een erectiestoornis


Elke man heeft wel eens een wat minder succesvolle erectie, maar zodra dit een terugkerend probleem wordt, is er sprake van een erectiestoornis. Bij de wat oudere mannen speelt er vaak een lichamelijke oorzaak, terwijl het symptoom bij de jongere man eerder een psychische reden is zoals faalangst of onzekerheid. Hieronder tref je uitleg over de symptomen van de erectiestoornis en wat je ertegen kan doen.

 

Lichamelijke en psychische symptomen van een erectiestoornis

Als de symptomen van een erectiestoornis een lichamelijke achtergrond hebben, komt dit vaak door aandoeningen als diabetes, nierproblemen, Multiple Sclerose of een relatief lage bloeddoorstroming door hart- en vaatziekten. Ook het gebruik van tabaksproducten, drank en drugs kunnen symptomen vormen voor een erectiestoornis, evenals medicijnen als een antidepressivum of een kalmerend middel. Tot slot is een mogelijke reden voor erectieklachten ook nog het zeer langdurig zitten op een bureaustoel, autostoel of fietszadel.

 

Daarnaast kan de psychische kant van de man symptomatisch zijn. Bij stress, relatieproblemen of een andere reden waardoor de man niet lekker in zij vel zit, kan dit zorgen voor een minder goede of minder langdurende erectie. Er kunnen allerlei twijfels ontstaan, zoals ‘is mijn penis wel hard genoeg’, ‘kom ik niet te snel klaar’, ‘lukt het om mijn partner ook klaar te laten komen’, enzovoorts.

 

Wat kun je doen tegen een erectiestoornis?

Als je een goede aanpak wil voor je erectieproblemen en betere seks wil, zorg dan in de eerste plaats voor gezonde voeding en lichaamsbeweging, weinig stress en voldoende nachtrust. Beperk of stop roken, alcohol en drugs. Pak lichamelijke symptomen aan als bijvoorbeeld een te hoog cholesterolgehalte, overgewicht, aderverkalking en andere zaken op het gebied van hart en bloedvaten.

 

Ook een lang of opwindend voorspel kan wonderen doen voor het krijgen van een goede erectie. Sommige mensen kiezen ook voor lustopwekkende speeltjes of opwindende kleding.

 

Een snelle en makkelijk middel voor een betere erectie of om een erectiestoornis tegen te gaan is het gebruik van erectiepillen. Neem een kijkje in deze webshop voor de juiste pillen of andere middelen voor een betere of langer durende erectie, zodat de symptomen wegvallen. Een specialist als 123erectiepil.nl levert uitsluitend legale erectiepillen en aanverwante artikelen van goede kwaliteit. Niet voor niets zijn wij erkend door het Webshop Keurmerk van Trustmark.


» Ga terug naar het overzicht