Oorzaken en behandelingen van een erectiestoornis


Eén van de ergste dingen die je als man kan overkomen is een erectiestoornis. Hoe ontstaat een erectiestoornis en wat kun je ertegen doen? Veel mannen durven het uit schaamte niet te bespreken met hun partner of huisarts, wat slecht is voor zowel de seks als de relatie. Lees daarom deze weetjes over de oorzaak en behandeling van jouw erectiestoornis.

 

Een keertje een wat minder harde of langdurende erectie is natuurlijk niet erg, maar als dat vaak aan de hand is kun je maar beter in actie komen. Bij zo’n dertig procent onder de vooral wat oudere mannen is er een lichamelijke oorzaak. Bij de rest zijn het meestal psychische oorzaken zoals faalangst of relatieproblematiek. Ook kunnen door de lichamelijke oorzaken psychische problemen ontstaan op bijvoorbeeld het gebied van prestaties.

 

Lichamelijke oorzaken van een erectiestoornis

Als er een lichamelijke oorzaak is komt dit voor bij onder meer mannen met diabetes. In een mindere mate gaat een erectiestoornis samen met aandoeningen waarbij er een lagere bloeddoorstroming is, zoals hart- en vaatziekten, aderverkalking, MS of nierproblemen. Ook zaken als roken, alcohol en drugs kunnen een invloed hebben op de seksuele prestatie. Daarnaast kan medicatie van invloed zijn, zoals antidepressiva en kalmeringsmiddelen. Bij een gering aantal mannen is er sprake van minder seksuele activiteit na bepaalde ziekenhuisoperaties en door de druk van een fietszadel tijdens het fietsen kan ook dat eventueel een boosdoener zijn.

 

Psychische oorzaken van een erectiestoornis

Het gevoelsleven van de man is van invloed op de kwaliteit van de erectie. Zodra een man zich wat minder prettig voelt of de relatie loopt niet helemaal lekker, kan dit van invloed zijn op een erectie. Een belangrijke invloed is ook onzekerheid. Zo kan een man zich zorgen maken over bijvoorbeeld de lengte van de penis, het lang kunnen volhouden van de penisverharding en de vraag of het lukt de vrouw te laten klaarkomen tijdens de penetratie. Maar ook kan onzekerheid ontstaan als een man bijvoorbeeld zijn baan kwijt is of als op de een of andere manier zijn trots is aangetast. Andere mogelijkheden zijn relatieproblemen of een traumatische incest- of verkrachtingservaring.

 

Behandelingen van een erectiestoornis

Wie een erectiestoornis wil behandelen kan op een site als 123erectiepil.nl middelen vinden die helpen voor betere bedprestaties. Ook kun je met je huisarts het gesprek aangaan, die jou dan eventueel doorverwijst naar een psycholoog of seksuoloog. Realiseer je dat een huisarts vaak vragen krijgt over erecties en het echt niet vreemd is als je hiermee komt. Als er een psychische oorzaak is, dan is dit bij veel mannen al te verhelpen door middel van gespreksvoering. Soms kan het bijhouden van een dagboekje voor jezelf en de behandelaar erg nuttig zijn.

 

Ook komt het bij erectieproblemen voor dat er een prothese wordt geïmplanteerd. Daarnaast kun je een hulpmiddel overwegen als de penisring of de vacuümpomp, zodat je penis beter doorbloed raakt en stijver en langer hard wordt.

 

Wat bij elke vorm van erectieproblematiek altijd is meegenomen, is lichaamsbeweging. Hierdoor krijg je een betere bloeddoorstroming, wat altijd positief zal uitwerken op je seksuele prestaties. Wist je dat Libido Extreme een van de beste erectiepillen is om dit moment. Libido Extreme is vaak al de eerste stap bij het oplossen van een erectiestoornis.


» Ga terug naar het overzicht