10 Geheimen over Erecties


Mannen denken vaak dat ze alles weten over hoe hun geslachtsorganen functioneren. Toch zijn er een aantal dingen die ze misschien zelf ook niet weten over hun penis en het krijgen van een erectie. Wij vertellen in dit artikel 10 dingen die je misschien niet wist over erecties.

 

Deze blog schrijven wij vanuit het perspectief van de man. Dit artikel is echter ook leuk voor vrouwen, omdat zij hierdoor meer kunnen leren over het lichaam van hun partner.

 

1.      Er zijn drie soorten erecties

Bij een erectie komt je penis omhoog, wat je in staat stelt om seks te hebben. Maar wist je dat er drie oorzaken zijn van erecties? De reflexogene erectie ontstaat door fysiek contact met je partner, of door jezelf te stimuleren. De psychogene erectie komt door het bekijken van audiovisueel materiaal dat je opwindt, of door fantaseren over seks. Ten slotte is er de welbekende nachtelijke erectie, die optreedt tijdens je slaap. Deze laatste is puur lichamelijk en heeft weinig te maken met of je wel of niet over seks droomt.

 

2.      Roken en drinken hebben een negatief effect op je erectie

Het staat al op de sigarettenpakjes vermeld: roken kan een erectiestoornis veroorzaken. Heb je hier last van, dan kan stoppen met roken je helpen. De ontwenningsperiode is vervelend, maar daarna leef je gezonder. En je kunt dus ook nog eens beter je penis omhoog krijgen, wat weer helpt met je seksleven.

Drinken kan ook erectieproblemen veroorzaken. We hebben het hier niet over af en toe een drankje of een enkele keer doorzakken. Maar echt stevig drinken kan zeker effect hebben op je vermogen om een erectie te krijgen. Ook hiervoor geldt: minder drinken is gezonder, én beter voor je seksleven.

 

3.      Orale seks geeft een nog grotere erectie

Hoe het komt is niet helemaal duidelijk, maar tijdens orale seks is je erectie nog groter. Misschien komt het omdat voor mannen een blowjob ongeveer het lekkerste is wat er is. Hoe dan ook, wil je de lengte van je penis meten en hier een goed gevoel over hebben? Het beste moment is als je net orale seks hebt ontvangen.

 

4.      Voldoende slaap is goed voor het krijgen van een erectie

Van voldoende slaap krijg je ten eerste meer zin in seks. Ben je doodmoe aan het eind van de avond, dan komt seks er vaak niet van. Je wilt dan alleen maar slapen. Maar hoeveel slaap je krijgt heeft ook invloed op hoe goed je een erectie kunt krijgen. Haal je vaak een nacht door of slaap je onrustig, dan kan dit invloed hebben op het krijgen van een erectie.

 

5.      Betere erectie door voldoende privacy

Weet je zeker dat je ongestoord seks kunt hebben, zonder pottenkijkers of meeluisterende buren? Dan zal je penis gemakkelijker omhoog komen en dat ook blijven. Woon je in een studentenhuis, kunnen je ouders elk moment binnenstappen of heb je kinderen waardoor je gestoord kunt worden? Dan bestaat er de kans dat je moeilijker een erectie krijgt. Uiteraard is dit van man tot man verschillend, maar dit is de algemene tendens.

 

6.      Je erectie is niet altijd kaarsrecht

Is je penis een beetje gebogen, ook tijdens een erectie? Dit is volkomen normaal, je hoeft je niet druk te maken. Bij een extreme curve kan het onprettig aanvoelen voor je partner en dit kan een teken zijn van Peyronie’s ziekte. Bezoek in dat geval de uroloog. Een kleine curve is echter niets om je druk over te maken. Misschien vindt je partner het zelfs fijn!

 

7.      Masturberen heeft invloed

Heb je een paar dagen niet gemasturbeerd? Hierdoor vloeit er meer bloed naar je penis en krijg je een stevigere erectie. Wil je indruk maken op je partner en haar ongekend genot schenken in bed? Dan kan het helpen om een paar dagen niet aan jezelf te zitten. Dit maakt tevens het klaarkomen gemakkelijker.

 

8.      Overgewicht beïnvloedt het krijgen van een erectie

Het hebben van overgewicht heeft invloed op je testosterongehalte. Dat is een stuk lager bij mannen met overgewicht. Een te laag testosterongehalte zorgt voor minder goede prestaties in bed. Ook het krijgen van een erectie en de lengte en stevigheid hiervan kunnen beïnvloed worden. Afvallen maakt je dus niet alleen aantrekkelijker voor je vrouw of vriendin, je wordt er ook een betere bedpartner van.

 

9.      Sommige mannen houden echt niet van condooms

De ene man heeft geen last van het dragen van een condoom, de andere wel. Je voelt soms minder als je een condoom draagt. Sommige mannen vinden het weinig opwindend en dit kan erectieproblemen veroorzaken. Heb je daar last van, dan heb je misschien meer stimulatie nodig om je penis omhoog te krijgen en te houden. In geen geval raden we echter aan om geen condoom te dragen in gevallen waarin je dit eigenlijk wel moet doen.

 

10.Gebrek aan controle

Ben jij ook jaloers op vrouwen, omdat ze meerdere orgasmes kunnen bereiken? Veel mannen geven aan dat ze ontevreden zijn over hoe lang hun erecties aanhouden. Je penis niet omhoog kunnen krijgen noemen we een erectiestoornis. Maar te vroeg klaarkomen, of wanneer je penis zijn erectie niet lang genoeg behoudt, kan hier ook onder vallen. Je wilt graag standhouden totdat je partner ook haar hoogtepunt heeft bereikt. Dit lukt echter niet iedere man. Gelukkig bestaan er genoeg methoden om haar ook te laten klaarkomen, zelfs als jij al klaar bent. Wees gul en zorg ervoor dat zij de seks ook bevredigend afsluit.

 

Blijf onze blog volgen voor meer informatie over erecties, erectiestoornissen en seks in het algemeen. Heb je last van een erectiestoornis, bekijk dan ons assortiment aan effectieve erectiemiddelen zoals Libido Extreme.


» Ga terug naar het overzicht