Bekende erectieproblemen oplossen.


Heb je last van erectieproblemen en ben je benieuwd wat je er tegen kunt doen, of ben je benieuwd of ook andere mannen dit ervaren? Wij zetten de bekende erectieproblemen voor je op een rij, waaraan je onder andere kunt zien dat je lang niet de enige bent die er last van heeft. Daarnaast sommen we enkele oplossingen voor je op, zodat je de erectieproblemen kunt oplossen of in ieder geval tijdelijk kunt verhelpen.

Bekende erectieproblemen bij mannen


We kunnen de bekende erectieproblemen bij mannen onderscheiden in twee categorieën, het gaat om lichamelijke en psychologische oorzaken. Tot de lichamelijke oorzaken rekenen we:

 •   Chronische aandoeningen
 •   Medicijnen
 •   Operaties
 •   Teveel uren op de fiets
 •   De algehele levensstijl

Je kunt onder andere te maken hebben met diabetes mellitus, een chronische aandoening die er bij 1 op de 2 mannen voor zorgt dat zij een erectiestoornis ervaren. Daarnaast kun je last hebben van aderverkalking, hart- en vaatziekten of nieraandoeningen, allemaal potentieel funest voor je erectie.

Maak je gebruik van antidepressiva, kalmeringsmiddelen of anti-histaminica? Ook dat kan invloed hebben op een erectiestoornis, net als medicijnen die je slikt bij een hoge bloeddruk. Heb je een operatie gehad en zijn de zenuwen of bloedcellen vlakbij de penis geschaad? Dan kan dit een mogelijke lichamelijke oorzaak zijn. Verder is het van belang om niet teveel op de fiets te zitten, omdat er dan een te hoge druk ontstaat op het perineum, gelegen tussen de anus en het scrotum. Tot de bekende erectieproblemen bij mannen kunnen we op het lichamelijke vlak tenslotte de algehele levensstijl rekenen, zoals roken of overmatig gebruik van alcohol en/of drugs.

Daarnaast zijn er een aantal psychologische oorzaken van de erectieproblemen mogelijk, het gaat dan om:
 •  Een negatieve spiraal
 •  Onzekerheid of schaamte
 •  Een traumatische ervaring
 •  Het vaderschap
 •  Prestatiedrang
 •  Relatieproblemen

Deze zes elementen vormen bekende oorzaken van erectieproblemen. Zit je in een negatieve spiraal of ben je erg onzeker, ook buiten het seksuele vlak? Dan kan dit daar wel invloed op hebben en krijg je mogelijk te maken met een erectiestoornis. Verder kan het gaat om een traumatische ervaring of het vaderschap, wat er net als prestatiedrang voor zorgt dat het je niet lukt om een goede erectie te krijgen en die vast te houden. In veel gevallen spelen ook relatieproblemen een rol bij een erectiestoornis.

Wat kun je doen tegen erectieproblemen?

Heb je een erectiestoornis en wil je er wat aan doen? Dan is het verstandig om allereerst te zoeken naar de oorzaak. Zijn de problemen lichamelijk of psychologisch en wat kun je daar het best aan doen? Zorg voor een gezonde levensstijl en probeer vermoeidheid te voorkomen. Ervaar je nog wel de opwinding? Dan kun je gebruik maken van erectiemiddelen . Daarnaast kun je producten bestellen voor een penisvergroting  welke ook zorgen voor meer testosteron of om het klaarkomen uit te stellen, zodat je bijvoorbeeld aan je zelfvertrouwen in bed kunt werken. 

» Ga terug naar het overzicht